Bijzonderheden

Manuele Facilitatie

Manuele facilitatie (strottenhoofdmassage of vocal massage) is een massage van het strottenhoofd en keelgebied. Deze aanpak heeft als doel het ontspannen en verbeteren van de spierfuncties in het gebied van de mondbodem, strottenhoofd, nek en schouders.

Deze massage wordt toegepast bij stemklachten, globusklachten, revalidatie na operatie of gewoon als onderhoud bij flinke stembelasting om klachten te voorkomen.

Globus gevoel

Een globusgevoel (brok in de keel gevoel) komt vaak voor. Veel mensen zijn hierover ongerust, maar over het algemeen is het een onschuldig probleem. Er kan vaak geen duidelijke oorzaak gevonden worden en er wordt niet altijd adequaat doorverwezen.
Mogelijke klachten of symptomen kunnen zijn:
- een prop in de keel die niet weggeslikt kan worden,
- een gevoel dat er een graat of een korreltje in de keel zit,
- een branderige, pijnlijke, vermoeide of geïrriteerde keel.

Met behulp van manuele facilitatie (strottenhoofdmassage) en ontspanningsoefeningen worden de klachten minder en leer je wat je zelf kunt doen bij klachten.

Genderdysforie

Genderdysforie is een stemstoornis die voorkomt bij transseksuelen. De klacht die zij hebben is dat de stem niet in overeenstemming is met de veranderde sekserol.
Het stemprobleem van man-naar-vrouw transseksuelen is in het algemeen groter dan dat van vrouw-naar-man transseksuelen. De stem is vaak te laag en de manier van spreken te mannelijk waardoor de transvrouw als man wordt aangesproken.
Tijdens de logopedie wordt er gewerkt aan zowel de spreektoonhoogte, als articulatie, melodie, spreektempo en andere kenmerkende spreekaspekten van het spreken in de nieuwe sekserol.

Net iets meer

We merken het allemaal, emoties en stress hebben direct effect op onze stem. Hoe komt dit, en hoe kunnen we hier het beste mee omgaan?
Deze en nog veel meer vragen hebben Cindy en Silke zich ook gesteld, en hebben zich daarom verbredend bijgeschoold.

Cindy heeft de opleiding tot Spiritueel Therapeut afgerond.
Daar heeft ze geleerd dat ons lichaam veel meer informatie geeft dan wij vaak bewust in de gaten hebben.
In de logopedische therapie neem ik deze kijkwijze ook mee, en waar nodig zal ik mijn kennis en ervaringen hierin meenemen.

Silke heeft zich bijgeschoold met BARS-behandelingen, een behandeling om meer rust te ervaren en oude patronen los te laten door middel van zachte aanrakingen op het hoofd.

Logopediepraktijk Eindhoven

Tongelresestraat 356 5642NG Eindhoven

06-51401822

info@logopediepraktijkeindhoven.nl

  • w-facebook