Zang

Wanneer er tijdens het zingen problemen optreden, wordt er al snel gedacht aan een zangdocent. Echter kun je bij Logopediepraktijk Eindhoven ook veel leren over je zangstem.
Wellicht ontstaan de problemen in je zangstem wel door het fout gebruik van je stem tijdens het spreken, ofwel door te veel spanningsopbouw tijdens het zingen.

Bij Logopediepraktijk Eindhoven is er tijdens het begeleiden van een zanger(es) altijd contact met de zangdocent. Dit om een zo goed mogelijke therapie te kunnen bieden, waarin de zangles en de logopedie elkaar niet in de weg staan.
Niet alleen professionele zangers kunnen terecht, wij zijn toegankelijk voor elke zanger, met of zonder scholing.
De meeste stemklachten worden gezien bij koorzangers, beginnende zangers of zangers die niet of nauwelijks geschoold zijn (zangles hebben gehad). Wanneer de stemtechnieken geoptimaliseerd zijn, wordt er bijna altijd samen gezocht naar een zangdocent om zo de stemtechnieken verder te ontwikkelen met een goede basis.

 

 

Zangtechnieken
Om zangers zo goed mogelijk te begeleiden, en in dezelfde taal te spreken als de zanger en de zangdocent, school ik me regelmatig bij in de nieuwste zangtechnieken. Denk hierbij aan:

EVT
De Estill Voice Training System (EVT) is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde benadering van stemgebruik. Deze methode richt zich op de specifieke spieren en bijbehorende functies die nodig zijn om een bepaald stemgeluid te beheersen en op een gezonde manier toe te passen.
CVT
Complete Vocal Technique is een vernieuwende zangmethode ontwikkeld door Cathrine Sadolin. Met CVT kun je alle stemgeluiden op een verantwoorde manier produceren. De methode is het resultaat van 25 jaar intensief onderzoek. Sadolin startte in 2005 het Complete Vocal Institute in Kopenhagen, inmiddels uitgegroeid tot het grootste zanginstituut voor professionele en semiprofessionele vocalisten in Europa.

 

 

Logopediepraktijk Eindhoven

Tongelresestraat 356 5642NG Eindhoven

06-51401822

info@logopediepraktijkeindhoven.nl

  • w-facebook